Reuzenhoek

Plaats
Buurtschap
Terneuzen
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

Reuzenhoek

Terug naar boven

Status

- Reuzenhoek is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Terneuzen. T/m 31-3-1970 gemeente Zaamslag.

- De buurtschap Reuzenhoek valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Zaamslag.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Reuzenhoek ligt rond de gelijknamige weg, 1 km N van Zaamslag, rond het punt waar de wegen Grote Huissenspolderweg, Reuzenhoeksedijk, Zaamslagsedijk en Polderstraat bij elkaar komen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de buurtschap Reuzenhoek 55 huizen met 110 inwoners. Dat is dus precies 2 bewoners per huis. Voor die tijd opvallend laag. Temeer als je bedenkt dat in de hoofdplaats Zaamslag in die tijd gemiddeld bijna 12 mensen in 1 huis woonden... Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- Winkels en andere bedrijvigheid zijn inmiddels uit de buurtschap verdwenen. En na afloop van schooljaar 2011-2012 is ook basisschool Reuzenhoek ermee opgehouden, althans in de buurtschap zelf. Volgens hun toenmalige site destijs de enige nog overgebleven polderschool in Zeeuws-Vlaanderen. De school, die aan het eind van het laatste schooljaar nog 64 leerlingen had, is iets naar het westen verhuisd, naar de voormalige Zaamslagse buurtschap, tegenwoordig Terneuzense nieuwbouwwijk Othene, onder de naam basisschool De Parel.

Reactie toevoegen