Rinnegom

Plaats
Buurtschap
Bergen NH
Regio Alkmaar Kennemerland
Noord-Holland

rinnegomimgp9933.jpg

In augustus 2017 staat dit plaatsnaambordje bij de buurtschap Rinnegom. (© H.W. Fluks)

In augustus 2017 staat dit plaatsnaambordje bij de buurtschap Rinnegom. (© H.W. Fluks)

Rinnegom

Terug naar boven

Status

- Rinnegom is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de Regio Alkmaar, en in de streek Kennemerland, gemeente Bergen NH. T/m 30-6-1978 gemeente Egmond-Binnen, per 1-7-1978 over naar gemeente Egmond, in 2001 over naar gemeente Bergen NH.

- De buurtschap valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Egmond-Binnen, deels onder het dorp Egmond aan den Hoef.

- In 2008 heeft buurtschap Rinnegom ten minste één wit plaatsnaambord (zie de afbeelding). Dit is echter geen bord van het type dat de tegenhanger vormt van het officiële, blauwe kombord. Het is ons niet bekend of dit bord er nog is (is iemand dit wel bekend? red.).

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Rinnegom ligt rond de wegen Herenweg (de N512; het gedeelte van deze weg tussen het verlengde van deze weg in het Z (de Randweg (ook de N512)) en het kruispunt met de Heilooër Zeeweg in het N), Tijdverdrijfslaan, van Oldenborghweg (het gedeelte van de weg N van het kruispunt met de Weg naar de Bleek), Weg naar de Bleek en Rinnegommerlaan. De buurtschap ligt direct ZW van het dorp Egmond aan den Hoef, direct N en NNW van het dorp Egmond-Binnen, ZO van het dorp Egmond aan Zee en W van het dorp Heiloo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Rinnegom (dan: Rinnegum) 14 huizen met 90 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 110 huizen en ca. 25 vakantieaccommodaties, met ca. 275 inwoners.

Reactie toevoegen