Schorvert

Plaats
Buurtschap
Haaren Vught
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Schorvert

Terug naar boven

Status

- Schorvert is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, in grotendeels gemeente Haaren (t/m 1995 gemeente Esch), en deels gemeente Vught.

- De buurtschap Schorvert valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Esch, deels onder het dorp Vught (één pand).

- De buurtschap Schorvert heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Schorvert ligt rond de wegen Overeind, Esschebaan (het gedeelte van deze weg ZO van het kruispunt met de Hoevensestraat en de Oirbroekdreef), Oirbroekdreef, Pickensteeg, Witvensedijk, Haarenseweg (deze weg voor zover gelegen W van de Essche Stroom), De Ruiting en Koolwijksestraat. De buurtschap ligt NW van het water de Essche Stroom en het dorp Esch, Z van het dorp Vught, W van het dorp Gemonde, ZW van het dorp Sint-Michielsgestel, OZO van het dorp Helvoirt, NO van het dorp Haaren en NW van het dorp Boxtel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Schorvert omvat ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Terug naar boven

Landschap, natuur en recreatie

- Volgens het Bestemmingsplan landgoed Bergenshuizen (2013) komt W van Schorvert, tussen de waterloop de Broekley in het W en de weg Overeind in het O, een nieuw landgoed, genaamd Bergenshuizen, kennelijk genoemd naar de N hiervan gelegen gelijknamige Vughtse buurtschap. Het landgoed wordt ca. 10 ha groot, er worden 2 nieuwe woningen op gerealiseerd en het wordt voor ca. 90 procent publiek toegankelijk. Landgoed Bergenshuizen levert via de inrichting van natte natuur en landschappelijke elementen een bijdrage aan de inrichting van beekdal de Broekley.

Reactie toevoegen