Schorvert

Plaats
Buurtschap
Boxtel
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Schorvert

Terug naar boven

Status

- Schorvert is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Boxtel. T/m 1995 gemeente Esch. In 1996 over naar gemeente Haaren, in 2021 over naar gemeente Boxtel.

- De buurtschap Schorvert valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Esch.

- De buurtschap Schorvert heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Schorvert ligt rond de weg Overeind, NW van het water de Essche Stroom en het dorp Esch, Z van het dorp Vught.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Schorvert omvat ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Terug naar boven

Landschap, natuur en recreatie

- Volgens het Bestemmingsplan landgoed Bergenshuizen (2013) komt W van Schorvert, tussen de waterloop de Broekley in het W en de weg Overeind in het O, een nieuw landgoed, genaamd Bergenshuizen, kennelijk genoemd naar de N hiervan gelegen gelijknamige Vughtse buurtschap. Het landgoed wordt ca. 10 ha groot, er worden 2 nieuwe woningen op gerealiseerd en het wordt voor ca. 90 procent publiek toegankelijk. Landgoed Bergenshuizen levert via de inrichting van natte natuur en landschappelijke elementen een bijdrage aan de inrichting van beekdal de Broekley.

Reactie toevoegen