Slingenberg

Plaats
Buurtschap
Staphorst Meppel
Salland
DrentheOverijssel

Slingenberg

Terug naar boven

Status

- Slingenberg is een buurtschap in deels de provincie Overijssel, in de streek Salland en de gemeente Staphorst, en grotendeels de provincie Drenthe en de gemeente Meppel. T/m 1960 in zijn geheel in de provincie Overijssel, de streek Salland en de gemeente Staphorst, in 1961, na een grenscorrectie, deels over naar de provincie Drenthe en de gemeente Meppel; in 1996 gaat, na wederom een grenscorrectie, weer een deel van het Staphorster deel van de buurtschap over naar de provincie Drenthe en de gemeente Meppel.

- De buurtschap Slingenberg valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Staphorst en grotendeels onder de stad Meppel.

- Het Staphorster deel van de buurtschap Slingenberg heeft officiële, blauwe plaatsnaamborden en heeft daarmee een bebouwde kom; het Meppeler deel van de buurtschap ligt binnen de bebouwde kom van de stad Meppel, al ligt wel de weg Slingenberg grotendeels in het Meppeler en deels in het Staphorster deel van de buurtschap.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Slingenberg ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Westerstouwe, Merelstraat, Tuinweg, Berggiersweg en Kastanjelaan. De buurtschap ligt direct Z van de stad Meppel, direct NW van de A32, N van de Omgelegde Hoogeveense Vaart, knooppunt Lankhorst (A32/A28) en het dorp Staphorst en WNW van het dorp de Wijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Slingenberg omvat ca. 255 huizen, een handvol woonwagens en ca. 10 bedrijfsgebouwen, met ca. 650 inwoners.

Reactie toevoegen