Spekt

Plaats
Buurtschap
Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Spekt

Terug naar boven

Status

- Spekt is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

- De buurtschap Spekt valt grotendeels onder het dorp Gerwen, deels onder het dorp Nederwetten, maar omdat deze dorpen in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam hebben gekregen in het postcodeboek, liggen alle drie deze plaatsen voor de postadressen 'in' Nuenen.

- De buurtschap Spekt heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Spekt ligt rond de wegen Nieuwe Dijk (het gedeelte van deze weg gelegen W van de wegen Laar en Evert de Vriesdreef) en Broekdijk (het gedeelte van deze weg gelegen NW van het kruispunt met de wegen Lankveld en Broek). De buurtschap ligt O van het dorp Nederwetten, NO van de stad Eindhoven, ZO van de dorpen Son en Breugel en ZW van de dorpen Lieshout en Mariahout.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Spekt omvat ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Spekt, met laagsteprijsgarantie!

Reactie toevoegen