Sprangsevaart

Plaats
Buurtschap
Waalwijk Loon op Zand
Hart van Brabant Langstraat
Noord-Brabant

Sprangsevaart

Terug naar boven

Status

- Sprangsevaart is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, en daarbinnen in de subregio Langstraat, in grotendeels de gemeente Loon op Zand, deels de gemeente Waalwijk. Waalwijks gedeelte: t/m 1996 gemeente Sprang-Capelle, in 1997 over naar gemeente Waalwijk.

- De buurtschap Sprangsevaart valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Kaatsheuvel, deels onder het dorp Sprang-Capelle.

- De buurtschap Sprangsevaart heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Sprangsevaart ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Vaartstraat (N zijde), van Haestrechtstraat, Eikendijk (het gedeelte van deze weg Z van huisnummer 3), Biersteeg, Duinlaan en Waalwijksebaan (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de Duinlaan). De buurtschap ligt direct N en direct NO van het dorp Kaatsheuvel, Z en ZO van het dorp Sprang-Capelle (en Z en ZO van de kern of het deel Sprang van dat dorp), ZZW van het dorp Waalwijk, N van het dorp Loon op Zand, direct NW van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, WZW van het dorp Drunen en WNW van het dorp Cromvoirt.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Sprangsevaart omvat ca. 95 huizen met ca. 240 inwoners.

Reactie toevoegen