Sprangsevaart

Plaats
Buurtschap
Waalwijk Loon op Zand
Hart van Brabant Langstraat
Noord-Brabant

Sprangsevaart

Terug naar boven

Status

- Sprangsevaart is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, en daarbinnen in de subregio Langstraat, in grotendeels gemeente Loon op Zand, deels gemeente Waalwijk. Waalwijks gedeelte: t/m 1996 gemeente Sprang-Capelle.

- De buurtschap valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Kaatsheuvel, deels onder het dorp Sprang-Capelle.

- De buurtschap Sprangsevaart heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1847 Sprangsche-Vaart, 1981 Sprangsevaart.

Naamsverklaring
"De buurtschap is genoemd naar de ligging aan de gelijknamige voormalige vaart 'bevaarbaar water' van 's-Hertogenbosch naar Sprang."(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Sprangsevaart ligt rond de gelijknamige weg en rond de aangrenzende delen van de wegen Vaartstraat (N zijde) en Van Haestrechtstraat, direct N en direct NO van het dorp Kaatsheuvel, Z en ZO van het dorp Sprang-Capelle (en Z en ZO van de kern of het deel Sprang van dat dorp), ZZW van het dorp Waalwijk, N van het dorp Loon op Zand, direct NW van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, WZW van het dorp Drunen en WNW van het dorp Cromvoirt.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Sprangsevaart omvat ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners, waarvan een 10-tal aan de gelijknamige weg.

Terug naar boven

Beeld

- Dankzij het feit dat het pand op Sprangsevaart 24a in 2021 te koop heeft gestaan, kun je via deze makelaarsvideo het interieur en exterieur van dit pand bekijken.

Reactie toevoegen