Steeg

Plaats
Buurtschap
Horst aan de Maas
Noord-Limburg
Limburg

Steeg

Terug naar boven

Status

- Steeg is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Horst aan de Maas.

- De buurtschap Steeg valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Sevenum.

- De buurtschap Steeg ligt binnen de bebouwde kom van het dorp Sevenum, maar ligt er zodanig van geïsoleerd, dat lijkt te rechtvaardigen, Broek als een op zichzelf staande buurtschap op te vatten.

- De buurtschap Steeg heeft geen eigen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Steeg ligt rond de gelijknamige weg, rond de wegen Steeghoek, Frankrijkweg (W gedeelte), Helenaveenseweg (het gedeelte O van de Middenpeelweg (de N277)), Steegbredeweg, Bedelaarspad, Op den Bergen, Schatbroekdijk, Gelderdijk, Graskuilenweg en Kleefsedijk (N zijde), bij bosgebieden Schatberg en Steegberg en rond natuurbad De Schatberg. De buurtschap ligt ZW van het dorp Sevenum.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 wordt de buurtschap onderscheiden in buurtschap Voorste Steeg, met 34 huizen en 203 inwoners, en buurtschap Achterste Steeg, met 54 huizen en 207 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap Steeg ca. 175 huizen, met ca. 440 inwoners, en ca. 175 vakantiewoningen.

Reactie toevoegen