Stiem

Plaats
Buurtschap
Noardeast-Fryslân
Fryslân

Stiem

Terug naar boven

Status

- Stiem is een buurtschap in de provincie Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân. T/m 1983 gemeente Oostdongeradeel. In 1984 over naar gemeente Dongeradeel, in 2019 over naar gemeente Noardeast-Fryslân.

- De buurtschap Stiem valt onder het dorp Oostmahorn, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Anjum.

- De buurtschap Stiem heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Stiem ligt rond de weg Healbeamswei (het gedeelte van deze weg rond en Z van het kruispunt met de weg De Raskes). De buurtschap ligt ZO van het dorp Anjum, ZW van de dorpen Oostmahorn en Lauwersoog, W van het Nationale Park Lauwersmeer, OZO van het dorp Morra, ONO van het dorp Metslawier, NNO van het dorp Engwierum en NNW van het dorp Kollumerpomp.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Stiem omvat ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen