Stierop

Plaats
Buurtschap
Castricum
Regio Alkmaar Kennemerland
Noord-Holland

Stierop

Terug naar boven

Status

- Stierop is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de Regio Alkmaar, en in de streek Kennemerland, gemeente Castricum. T/m 2001 gemeente Akersloot.

- De buurtschap Stierop valt, ook voor de postadressen, onder het dorp De Woude.

- De buurtschap Stierop heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Stierop ligt rond de gelijknamige weg. De buurtschap ligt, samen met het dorp De Woude, op een eiland in het Alkmaardermeer, dat niet is te bereiken over land, maar slechts met een pontje vanaf de O van het eiland gelegen provincialeweg N246, ter hoogte van het dorp De Woude en de buurtschap Starnmeer. De buurtschap ligt ZZW van het dorp De Woude, W van het Alkmaardermeer, ONO van het Uitgeestermeer (samen een tweelingmeer vormend) en het dorp Uitgeest, NW van het dorp Markenbinnen, N van het dorp Westknollendam, ZW van de dorpen Oost-Graftdijk en West-Graftdijk en ZO van het dorp Akersloot.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Stierop (dan: De Stierp) 5 huizen met 31 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap nog altijd, of wederom een handvol huizen, met ca. 15 inwoners.

Reactie toevoegen