't Kip

Plaats
Buurtschap
Berkelland
Achterhoek
Gelderland

't Kip

Terug naar boven

Status

- 't Kip is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Achterhoek, gemeente Berkelland. T/m 2004 gemeente Eibergen.

- Buurtschap 't Kip valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Rekken.

- Buurtschap 't Kip ligt binnen de bebouwde kom van het dorp Rekken, maar heeft zelf geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is -, zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap 't Kip ligt direct ZW van Rekken, rond het, vanuit Rekken gezien, begin van de Rekkenseweg. Rekken en 't Kip worden van elkaar gescheiden door de rivier de Berkel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap 't Kip omvat ca. 45 huizen met ca. 115 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- RK kerk Martelaren van Gorcum uit 1872 (Rekkenseweg 42) is de RK kerk van het dorp Rekken, maar staat dus in de buurtschap 't Kip.

- Piepermolen of Molen van Pieper.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Wagengroep 't Kip maakt jaarlijks een wagen en doet daarmee mee aan het Bloemencorso Rekken. Wagengroep 't Kip heeft de 1e prijs gewonnen van het Bloemencorso Rekken 2014. Dat was niet de eerste keer: bijv. ook in 2012 was dat het geval. Waar een kleine buurtschap groot in kan zijn dus!

Terug naar boven

Beeld

- Vliegerfoto's van de buurtschap 't Kip met o.a. de kerk en de Piepermolen.

Reactie toevoegen