Ter Lucht

Plaats
Buurtschap
Midden-Delfland Maassluis
Zuid-Holland

Ter Lucht

Terug naar boven

Status

- Ter Lucht is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in grotendeels gemeente Midden-Delfland, en deels gemeente Maassluis. T/m 31-8-1966 gemeente Maasland (geheel), per 1-9-1966 deels over naar gemeente Maassluis, het grootste gedeelte blijft dan gemeente Maasland en gaat in 2004 over naar de gemeente Midden-Delfland.

- De buurtschap Ter Lucht valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Maasland, deels onder de stad Maassluis.

- De buurtschap Ter Lucht heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kan de straatnaam Huis ter Lucht je daar wel een vermoeden van geven.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1850 Huis ter Lucht.

Naamsverklaring
Bevat het bekende toponiem Lucht of Locht, waarvoor zie verder bij Locht en Lochtenburg.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Ter Lucht ligt rond de wegen Huis ter Lucht, Oude Veiling, Kortebuurt, Wipperskade, Veilingpad en rond het gedeelte van de Laan 1940-1945 bij de afrit van de A20. De buurtschap is deels industriegebied. De buurtschap ligt rond de A20, maar voornamelijk N daarvan, en direct Z van het dorp Maasland, direct O van de stad Maassluis, W van de stad Vlaardingen en ZZW van het dorp Schipluiden.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Ter Lucht omvat ca. 30 huizen en ca. 20 bedrijfsgebouwen, met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen