Vijcie

Plaats
Buurtschap
Altena
West-Brabant Land van Heusden en Altena
Noord-Brabant

Vijcie

Terug naar boven

Status

- Vijcie is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Land van Heusden en Altena, gemeente Altena. T/m 30-9-1950 gemeente De Werken en Sleeuwijk, per 1-10-1950 over naar gemeente Werkendam, in 2019 over naar gemeente Altena.

- De buurtschap Vijcie valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Sleeuwijk, deels onder het dorp Werkendam.

- De buurtschap Vijcie heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Vijcie ligt rond de gelijknamige weg, rond het kruispunt van de wegen Vijcie, de Werken en Monnikenhoef en rond de wegen Robijnsweg (de W tak van deze weg), Kwelkade en Kooikamp (rond het gedeelte van deze weg bij de weg Vijcie). De buurtschap ligt NO van het dorp Sleeuwijk en het Nationaal Park De Biesbosch, WNW van het dorp Sleeuwijk, Z van de rivier de Boven-Merwede, ZW van de stad Gorinchem, ZZW van het dorp Schelluinen, ZO van het dorp Giessenburg, OZO van het dorp Hardinxveld-Giessendam en N van het dorp Nieuwendijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Vijcie omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen