Visserweert

Plaats
Buurtschap
Echt-Susteren
Midden-Limburg
Limburg

Visserweert

Terug naar boven

Status

- Visserweert is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Echt-Susteren. T/m 1981 gemeente Roosteren. In 1982 over naar gemeente Susteren, in 2003 over naar gemeente Echt-Susteren.

- Van 1803 tot 1821 valt de buurtschap onder de tegenwoordig Belgisch-Limburgse gemeente Elen. In 1839 komt de buurtschap onder de gemeente Roosteren te vallen.

- De buurtschap Visserweert valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Roosteren.

- De buurtschap heeft officiële, blauwe plaatsnaamborden en heeft daarmee een bebouwde kom.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Visserweert ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Weg van Illikhoven naar Roosteren (het gedeelte tussen de wegen Visserweert en Ruitersbaan), Ruitersbaan (het gedeelte tussen de Weg van Illikhoven naar Roosteren en de weg Illikhoven) en Steenakkersweegske (het gedeelte Z van de weg Lanterdijk). De buurtschap ligt ZW van de dorpen Roosteren en Dieteren, W van het dorp Susteren, O van het dorp Elen in België, en grenst in het W ook aan dat land. Verder grenst de buurtschap in het O aan de streek Zuid-Limburg. De buurtschap Visserweert ligt N op het langgerekte eiland tussen het Julianakanaal en de rivier de Maas, en aan de O oever van die rivier en de W oever van dat kanaal.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Visserweert 19 huizen met 95 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Visserweert is een 'beschermd dorpsgezicht'.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Carnaval. De Roosterse buurtschappen Illikhoven en Visserweert hebben gezamenlijk een eigen carnavalsvereniging: CV De Peerlinke.

Reactie toevoegen