Voskuilen

Plaats
Buurtschap
Woudenberg Leusden
Gelderse Vallei Eemland
Utrecht

Voskuilen

Terug naar boven

Status

- Voskuilen is een buurtschap in de provincie Utrecht, in de streken Gelderse Vallei en Eemland, in grotendeels gemeente Woudenberg, en deels gemeente Leusden. T/m 1829 gemeente Leusden (geheel), in 1830 grotendeels over naar gemeente Woudenberg, een klein deel blijft dan gemeente Leusden.

- De buurtschap Voskuilen valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Woudenberg, deels onder het dorp Leusden.

- De buurtschap Voskuilen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Voskuilen ligt rond de wegen Voskuilerweg (het gedeelte van deze weg NW en N van de weg Roffelaarskade), Voskuilerdijk (het gedeelte van deze weg rond en NW van de driesprong van deze weg bij huisnummer 30) en de korte, oostelijkste tak van de Leusbroekerweg bij huisnummer 31. De buurtschap ligt NO van het dorp Woudenberg, ZO van het dorp Leusden, ZW van de dorpen De Glind en Achterveld en NW van het dorp Scherpenzeel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat het Leusdense deel van buurtschap Voskuilen 8 huizen met 55 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen