Welzinge

Plaats
Buurtschap
Vlissingen Middelburg
Walcheren
Zeeland

Welzinge

Terug naar boven

Status

- Welzinge is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Walcheren, in grotendeels gemeente Vlissingen en deels gemeente Middelburg. T/m 30-6-1966 gemeente Ritthem; per 1-7-1966 grotendeels over naar gemeente Vlissingen, deels over naar gemeente Middelburg (door middel van een grenscorrectie); per 1-1-1997 gaat er nogmaals een klein deel over door middel van een grenscorrectie: van de gemeente Vlissingen naar de gemeente Middelburg.

- De buurtschap Welzinge valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Ritthem, deels onder het dorp Nieuw- en Sint Joosland.

- De buurtschap Welzinge heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1840 Welsinge.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Welzinge ligt rond de wegen Zuidweg, Scheeweg, Bosschaartsweg (het gedeelte van deze weg O van de A58), Welzingseweg, Landbouwweg, Nieuwlandseweg en, N van de N254 (de Middelburgse Schroeweg), rond de kruispunten van de wegen Kalverdijk, Trekdijk en Welzingerdijk en van de wegen Trekdijk, Kalverdijk en Oude Schroeweg. De buurtschap ligt O van de A58, N en NO van het dorp Ritthem, O van de dorpen Oost-Souburg en West-Souburg en de stad Vlissingen, Z van de stad Middelburg en ZW van het dorp Nieuw- en Sint Joosland.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Welzinge omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen