Westerhuizingerveld

Plaats
Buurtschap
Hardenberg Staphorst
Salland
Overijssel

Westerhuizingerveld

Terug naar boven

Status

- Westerhuizingerveld is een grote en langgerekte buurtschap met lintbebouwing in de provincie Overijssel, in de streek Salland, in deels gemeente Hardenberg (t/m 2000 gemeente Avereest), deels gemeente Staphorst.

- De buurtschap Westerhuizingerveld valt deels onder het dorp IJhorst, deels onder het dorp Oud Avereest (dat voor de postadressen 'in' Balkbrug ligt) en voor een klein deel onder het dorp Punthorst.

- De buurtschap Westerhuizingerveld heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Westerhuizingerveld ligt in het gelijknamige veld en rond de wegen Burg van Wijngaardenstraat (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de Schotsweg, dit is de O tak van de Burg van Wijngaardenstraat), Hoofdweg (het gedeelte van deze weg NW van het kruispunt met de weg Nieuwe Dijk), Westerhuizingerweg (het gedeelte van deze weg NO van het noordelijkste kruispunt met de weg Kievitshaar en ZW van en rond het kruispunt met de Hoofdweg), IJhorsterveldweg, Veldhuisweg (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de Veentjesweg), Groot Oeverweg, Keppelweg, Veentjesweg en Lutten Oeverweg. De buurtschap ligt NW van de dorpen Oud Avereest en Balkbrug, Z en ZO van het dorp IJhorst, O van het dorp Staphorst, W van de rivier de Reest, ZW van het dorp Veeningen, NO van het dorp Nieuwleusen en ONO van het dorp Rouveen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Westerhuizingerveld omvat ca. 95 huizen met ca. 240 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

Het Westerhuizingerveld is in de jaren dertig van de 20e eeuw ontgonnen. - Verhaal van Fedde Zijlstra over de ontginning van deze streek.

Reactie toevoegen