Westerwijk

Plaats
Buurtschap
Hilvarenbeek
Hart van Brabant Kempen
Noord-Brabant

Westerwijk

Terug naar boven

Status

- Westerwijk is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Hilvarenbeek.

- De buurtschap Westerwijk valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Biest-Houtakker, deels onder het dorp Hilvarenbeek.

- De buurtschap Westerwijk heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Westerwijk ligt rond de wegen Klein Westerwijksestraat, Groot Westerwijksestraat, Goirlesedijk (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de Groot Westerwijksestraat en NW daarvan), Kommerstraat, Provincialeweg (de N269; het korte gedeelte van deze weg tussen het viaduct in de Groot Westerwijksestraat en recreatiegebied De Beekse Bergen), Tilburgseweg (het korte gedeelte van deze weg tussen het viaduct in de Groot Westerwijksestraat en recreatiegebied De Beekse Bergen), Het Heiligstraatje, Westrik, Veldbraken, Biestsestraat (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Biest-Houtakker) en Reyweg (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de Biestsestraat en de Heuvelstraat). De buurtschap ligt direct NW van het dorp Biest-Houtakker, N van het dorp Hilvarenbeek, direct Z van het recreatiegebied De Beekse Bergen, aan het Wilhelminakanaal (voor het overgrote deel W daarvan), OZO van het dorp Goirle, ZO van de stad Tilburg en ZW van het dorp Moergestel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Westerwijk 38 huizen met 210 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 115 huizen met ca. 290 inwoners.

Reactie toevoegen