Wevershoek

Plaats
Buurtschap
Ridderkerk Barendrecht
Zuid-Holland

Wevershoek

Terug naar boven

Status

- Wevershoek is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in deels gemeente Ridderkerk (t/m 31-3-1817 deels gemeente Rijsoord, per 1-4-1817 deels over naar gemeente Rijsoord en Strevelshoek, per 1-9-1855 deels over naar gemeente Ridderkerk), en deels gemeente Barendrecht.

- De buurtschap Wevershoek valt deels onder het dorp Rijsoord, deels onder het dorp Barendrecht. Het gedeelte van de buurtschap dat onder het dorp Barendrecht valt, valt ook voor de postadressen onder dit dorp, maar omdat het dorp Rijsoord in 1978 wél een eigen postcode, maar géén postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen zowel dit dorp als het Rijsoordse deel van de buurtschap voor de postadressen 'in' Ridderkerk.

- De buurtschap Wevershoek heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Wevershoek ligt rond de wegen Noldijk (het gedeelte van deze weg N van de spoorweg en van het kruispunt met de Stationsweg en het Waalviaduct) en Gebroken Meeldijk (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de weg Ziedewij, zich eerst in tweeën vertakkend, en daarna ook liggend O van de rotonde bij de Tuindersweg).

De buurtschap ligt direct O van het dorp Barendrecht, WNW van het dorp Rijsoord, aan het water de Waal, N van het dorp Heerjansdam, ZW van het dorp Ridderkerk, NW van de dorpen Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht en ZO van de stad Rotterdam.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Wevershoek omvat ca. 85 huizen met ca. 185 inwoners.

Reactie toevoegen