Wielder (Blerick)

Plaats
Buurtschap
Venlo
Noord-Limburg
Limburg

Wielder (Blerick)

Terug naar boven

Status

- Wielder is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Venlo.

- De buurtschap Wielder valt onder het Venlose stadsdeel Blerick. Voor de postadressen valt de buurtschap onder de stad Venlo.

- De buurtschap Wielder ligt binnen de bebouwde kom van het stadsdeel Blerick, maar ligt er zodanig van geïsoleerd, dat lijkt te rechtvaardigen, Wielder als een op zichzelf staande buurtschap op te vatten.

- De buurtschap Wielder heeft geen eigen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Wielder ligt rond de wegen Boekenderhofweg (behalve het ZO gedeelte van die weg), Grote Koelbroekweg en Buelterhofweg. De buurtschap ligt N van het stadsdeel Blerick (en NW van de kern ervan) en nabij en O van de A73.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Wielder omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

- Inwoonster Maria Anna Wisman-Dorssers is bij de opmars van de geallieerde troepenmacht op 22 november 1944 door granaatvuur om het leven gekomen. Helaas is de site www.wo2venlo.nl, waarop dit beschreven stond, opgeheven.

Reactie toevoegen