Witdonk

Plaats
Buurtschap
Peel en Maas
Noord-Limburg
Limburg

Witdonk

Terug naar boven

Status

- Witdonk is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Peel en Maas.

- De buurtschap Witdonk valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Meijel.

- De buurtschap Witdonk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Witdonk ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Kanaaldijk (de N275; tussen rotonde De Stoep in het W en de weg Noordervaart in het O (ook de N275)), Roggelsedijk (de N279; tussen dezelfde rotonde De Stoep in het N en de Meijelseweg in het Z (ook de N279)), Boerderijweg (het noordelijkste gedeelte ervan) en Marxweg. De buurtschap ligt ongeveer halverwege de dorpen Meijel en Heibloem en ZW van het dorp Beringe.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Witdonk omvat ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- "In 2021 worden in buurtschap Witdonk twee transformatiestations gerealiseerd. Dit is noodzakelijk vanwege de elektriciteitsvraag in de gemeente en om de eventuele druk op het elektriciteitsnet te verlichten. De tegenwoordige transitie van het gebruik van fossiele brandstoffen naar het gebruik van elektriciteit zorgt voor een druk op het elektriciteitsnet. In de toekomst zal er, zowel in het landelijk gebied als in het stedelijk gebied, steeds meer gebruik gemaakt worden van elektriciteit. Omdat de vraag naar elektriciteit steeds sneller gaat en meer wordt, is het noodzakelijk om de twee trafostations op de beoogde locatie te realiseren.

De trafostations hebben ieder een oppervlakte van 36 m2. In totaal gaat het om een oppervlakte van 72 m2. De trafostations worden op een afstand van circa 17 meter van de weg gesitueerd. De trafostations hebben een hoogte van circa 4 meter en zullen ongeveer 2 meter in de grond worden gesitueerd. De stations betreffen een ‘Prefab’ station. Dit houdt in dat de stations al reeds zijn gebouwd en enkel op locatie te hoeven worden geïnstalleerd." (bron: Bestemmingsplan)

Reactie toevoegen