Witrijt

Plaats
Buurtschap
Bergeijk
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Witrijt

Terug naar boven

Status

- Witrijt is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Bergeijk.

- De buurtschap Witrijt valt onder het dorp Weebosch, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Bergeijk.

- De buurtschap Witrijt heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Witrijt ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Kleine Witrijt, Witrijtseweg en Johan van der Heidendreef. De buurtschap ligt direct W en direct NW van het dorp Weebosch, W van het dorp Bergeijk, WNW van het dorp 't Loo, NW van het dorp Luyksgestel, ZW van het dorp Eersel en ZZO van het dorp Hapert.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Witrijt omvat ca. 30 huizen en ca. 15 vakantieaccommodaties, met ca. 75 inwoners.

Terug naar boven

Eten en drinken / zorg

- De ruim 2 ha grote Landschapsakker De Oude Belg in buurtschap Witrijt is het leer-werkbedrijf van De Eburon. Hier worden mensen begeleid met een psychische en/of (licht) verstandelijke beperking. Deelnemers worden betrokken bij alle voorkomende werkzaamheden waaronder de horeca. Zij kunnen de meeste van je vragen beantwoorden, maar als zij er soms niet uit komen kun je gerust vragen naar een van de begeleiders. Je kunt hier terecht voor een hapje, lunch of diner en om te genieten van de landelijke omgeving onder het genot van een kopje koffie, een lekkere speciaalbiertje of een heerlijk glas wijn. Alle groenten en een groot deel van het fruit dat zij serveren komt uit de eigen 3000 m2 grote moestuin, die zo veel als mogelijk biologisch is. De groenten zijn ook tegen zeer schappelijke prijzen te koop.

Reactie toevoegen