Wollingboermarke

Plaats
Buurtschap
Westerwolde
Westerwolde
Groningen

Wollingboermarke

Terug naar boven

Status

- Wollingboermarke is een buurtschap in de provincie Groningen, in de streek en gemeente Westerwolde. T/m 2017 gemeente Vlagtwedde.

- De buurtschap Wollingboermarke valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Bourtange.

- De buurtschap Wollingboermarke ligt buiten de bebouwde kom en heeft daarom witte plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Wollingboermarke ligt ZW van Bourtange, ZO van Vlagtwedde en NO van Jipsingboertange, rond de Wollingboerweg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Wollingboermarke omvat ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Terug naar boven

Links

- De Westerwolder Dharma Toevlucht (Wollingboerweg 14) is een contemplatieve, (zen)-boeddhistische tempel. Je bent er van harte welkom voor o.a. meditatie-instructie, meditatie-bijeenkomsten en (al dan niet individuele) dag-retraites. Daarnaast houden zij lezingen, geven ze onderricht in de boeddhistische leringen die gericht zijn op de integratie van meditatie en het dagelijkse leven, en ze verlenen op individuele basis pastorale / spirituele begeleiding (sanzen). Tevens houden ze diverse boeddhistische feestdagen in ere en verzorgen ze ceremoniële plechtigheden voor diverse gelegenheden. Hun diensten zijn in principe kosteloos, maar vrijwillige bijdragen worden op prijs gesteld, want de tempel is - geheel naar boeddhistische traditie - volledig van giften en donaties afhankelijk. Elke zondagochtend is er van 9.00 - 11.30 u. een meditatie-bijeenkomst. Deze is toegankelijk voor iedereen die van hen meditatie-instructie heeft gekregen.

Reactie toevoegen