Zandkant (Biezenmortel)

Plaats
Buurtschap
Haaren
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Zandkant (Biezenmortel)

Terug naar boven

Status

- Zandkant is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Haaren. Biezenmortels deel: t/m 1996 gemeente Udenhout, in 1997 over naar gemeente Haaren; Helvoirts deel: t/m 1995 gemeente Helvoirt, in 1996 over naar gemeente Haaren.

- De buurtschap Zandkant valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Biezenmortel, deels onder het dorp Helvoirt.

- De buurtschap Zandkant heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zandkant ligt rond de wegen Zandkantseweg, Oude Bosschebaan (in Biezenmortel) /Oude Bossche Baan (in Helvoirt) (het gedeelte van deze weg rond en O van het kruispunt met de Gommelsestraat), Gommelsestraat (het gedeelte van deze straat NW van het kruispunt met de Biezenmortelsestraat en de Groenstraat) en Gijsbergsesteeg. De buurtschap ligt O van natuurreservaat De Brand (onderdeel van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen), aan het watertje de Zandleij, N van het dorp Biezenmortel, WNW van het dorp Helvoirt, NO van het dorp Udenhout en de stad Tilburg, O van het dorp Loon op Zand, Z van het dorp Nieuwkuijk en ZZO van het dorp Drunen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Zandkant 2 huizen met 13 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen