Zeedorp

Plaats
Buurtschap
Hulst
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

Zeedorp

Terug naar boven

Status

- Zeedorp is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Hulst. T/m 30-6-1936 gemeente Ossenisse. Per 1-7-1936 over naar gemeente Vogelwaarde, per 1-4-1970 over naar gemeente Hontenisse, in 2003 over naar gemeente Hulst.

- De buurtschap heeft officiële blauwe plaatsnaamnborden (komborden) en is/heeft dus een eigen bebouwde kom, maar valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Ossenisse. Gezamenlijk worden ze ook wel als tweelingdorp Ossenisse-Zeedorp beschouwd.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zeedorp ligt rond de gelijknamige weg, direct W van Ossenisse.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de buurtschap Zeedorp 13 huizen met 82 inwoners. Tegenwoordig heeft de buurtschap ca. 30 huizen met ca. 80 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Dorpsraad Ossenisse-Zeedorp.

- Muziek: - In 2006 verhuizen de geboren en getogen Brabantse theatermakers Yvonne en Sjoerd van Helmond naar de Zeeuws-Vlaamse buurtschap Zeedorp. "Inmiddels hebben beiden de inburgeringcursus met succes afgerond", zo stellen ze op hun website. Sjoerd van Helmond (1969), bijgenaamd De Kale Koning, is afgestudeerd aan de Academie voor Drama. Naast zijn werk als docent en regisseur/theatermaker bij diverse toneelgroepen en scholen, is Sjoerd veelal werkzaam als acteur (acts op maat voor bedrijven en instellingen, trainingsacteur, (kinder-)theater, tv-series en musicals). Als zanger en presentator kun je hem overal in het land tegenkomen op grote bedrijfsevenementen. Samen met zijn vrouw Yvonne, schreef hij een lesmethode voor 3 disciplines: theater, dans en muziek. Deze methode wordt gebruikt in het basisonderwijs voor groep 1 tot en met 8. Verder geeft hij zangles en musical-les in Terneuzen.

Reactie toevoegen