Zevenhuizen (Heijningen)

Plaats
Buurtschap
Moerdijk
West-Brabant Baronie en Markiezaat
Noord-Brabant

Zevenhuizen (Heijningen)

Terug naar boven

Status

- Zevenhuizen is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Baronie en Markiezaat, gemeente Moerdijk. T/m 1996 gemeente Fijnaart en Heijningen.

- De buurtschap Zevenhuizen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Heijningen.

- De buurtschap Zevenhuizen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
"Zevenhuissen of Zevenhuizen, meestal Stroo, ook wel Strooijendorp en Stroodorp genoemd"(1). Niet te verwarren met de buurtschap Strooiendorp bij Zevenbergschen Hoek.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zevenhuizen ligt 1 km ZO van het dorp Heijningen, O van de A29 en Z van Knooppunt Sabina (A4/A29/A59), rond de Hoge Heijningsedijk, de Potenblokseweg en de Slobbegorse Dijk. De buurtschap ligt verder ZZW van het dorp Helwijk en de stad Willemstad, W van het water Noorder Krammer, NO van het dorp Dinteloord, NW van het dorp Stampersgat en WNW van het dorp Fijnaart.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 heft Zevenhuizen daadwerkelijk nog 7 huizen ("7 kleine woningen aan den rijweg van Willemstad naar Steenbergen", aldus Van der Aa) met ruim 40 inwoners. Tegenwoordig heeft Zevenhuizen ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen