Zijbelhuizen

Plaats
Buurtschap
Schagen
West-Friesland
Noord-Holland

Zijbelhuizen

Terug naar boven

Status

- Zijbelhuizen is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Schagen. T/m 2012 gemeente Harenkarspel.

- De buurtschap Zijbelhuizen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Tuitjenhorn. De buurtschap ligt deels binnen de bebouwde kom van het dorp Tuitjenhorn, maar ligt zodanig afgescheiden van de dorpskern, dat lijkt te rechtvaardigen, Zijbelhuizen als een op zichzelf staande woonplaats op te vatten.

- De buurtschap Zijbelhuizen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zijbelhuizen ligt rond de wegen Dorpsstraat (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de Bogtmanweg), Veilingweg (het gedeelte van deze weg rond en N van het kruispunt met de weg Park Westerweide), Park Westerweide, Park Oase, Ligthof en Selschardijk (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de wegen Ligthof en Dorpsstraat). De buurtschap ligt direct NW van het dorp Tuitjenhorn, N van het dorp Warmenhuizen, NO van het dorp Krabbendam, O van het dorp Eenigenburg, OZO van het dorp Burgerbrug, Z van het dorp Sint Maarten, ZZW van het dorp Valkkoog en de stad Schagen en ZW van het dorp Dirkshorn.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Zijbelhuizen omvat ca. 60 huizen, ca. 95 vakantieaccommodaties en een handvol bedrijfsgebouwen, met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen