Zondereigense Brug

Plaats
Buurtschap
Baarle-Nassau
West-Brabant Baronie en Markiezaat
Noord-Brabant

Zondereigense Brug

Terug naar boven

Status

- Zondereigense Brug is een buurtschap in deels de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant en in de streek Baronie en Markiezaat, gemeente Baarle-Nassau, en deels België.

- Het Nederlandse deel van de buurtschap Zondereigense Brug valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Baarle-Nassau.

- Het Nederlandse deel van de buurtschap Zondereigense Brug heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat. Het Belgische deel van de buurtschap heeft evenmin een gelijkluidende straatnaam en heeft - voor zover wij hebben kunnen nagaan - ook geen plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zondereigense Brug ligt N van de brug over het grenswaterloopje het Marksken, rond het kruispunt van de wegen Zondereigensebaan, Zevenhuizenbaan en Zondereigen - de laatsgenoemde weg ligt in België -, en iets N van dat kruispunt. De buurtschap ligt NO van de plaats Zondereigen in België, ZW van de dorpen Baarle-Nassau in Nederland en Baarle-Hertog in België, W van de plaats Weelde in België, ZO van het dorp Ulicoten en OZO van de buurtschap Castelré.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Het Nederlandse deel van de buurtschap Zondereigense Brug omvat enkele huizen met ca. 10 inwoners.

Reactie toevoegen