Zuid-Spierdijk

Plaats
Buurtschap
Koggenland
West-Friesland
Noord-Holland

Zuid-Spierdijk

Terug naar boven

Status

- Zuid-Spierdijk is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Koggenland. T/m 1978 gemeente Berkhout, in 1979 over naar gemeente Wester-Koggenland, in 2007 over naar gemeente Koggenland.

- De buurtschap Zuid-Spierdijk valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Spierdijk, deels onder het dorp De Goorn.

- De buurtschap Zuid-Spierdijk heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zuid-Spierdijk ligt rond de Spierdijkerweg (het gedeelte van deze weg Z van de weg Braken (de N507)), Zuid-Spierdijkerweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de weg De Leet), Noorddijkerweg (het gedeelte van deze weg O van huisnummer 130) en de weg Landrust. De buurtschap ligt direct Z, ZZW en wederom Z van het dorp Spierdijk, direct N, NNW en wederom N van het dorp De Goorn, NNW van het dorp Avenhorn, O en NO van het dorp Ursem, ZO van het dorp Obdam en W van het dorp Berkhout.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Zuid-Spierdijk 44 huizen met 228 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 95 huizen met ca. 240 inwoners.

Reactie toevoegen