Kokswijk

Plaats
Buurtschap
Westerkwartier
Westerkwartier
Groningen

Kokswijk

Terug naar boven

Status

- Kokswijk is een buurtschap in de provincie Groningen, in de streek en gemeente Westerkwartier. T/m 2018 gemeente Leek.

- De buurtschap Kokswijk valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Zevenhuizen.

- De buurtschap Kokswijk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen. De buurtschap ligt voor het grootste deel binnen de bebouwde kom van het dorp Zevenhuizen, maar ligt zodanig afgescheiden van de dorpskern, dat lijkt te rechtvaardigen, Kokswijk als een op zichzelf staande woonplaats op te vatten.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kokswijk ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Meester Luinenburgstraat en Werkersveld. Een deel van de buurtschap is bedrijventerrein. De buurtschap ligt rond het water de Kokswijk en ligt direct O van het dorp Zevenhuizen, ZZW van het dorp Leek, W van de dorpen Nieuw-Roden en Roden, WNW van het dorp Roderesch, NW van de dorpen Steenbergen, Langelo en Een en NNO van het dorp Haulerwijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Kokswijk 31 huizen met 152 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen en ca. 15 bedrijfsgebouwen, met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen