De Normer

Plaats
Buurtschap
Hollands Kroon
Kop van Noord-Holland
Noord-Holland

De Normer

Terug naar boven

Status

- De Normer is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek Kop van Noord-Holland, gemeente Hollands Kroon. T/m 2011 gemeente Wieringen.

- Buurtschap De Normer valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Hippolytushoef.

- Buurtschap De Normer heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat. De buurtschap ligt deels binnen de bebouwde kom van het dorp Hippolytushoef, maar ligt zodanig afgescheiden van de dorpskern, dat lijkt te rechtvaardigen, De Normer als een op zichzelf staande woonplaats op te vatten.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Normer ligt rond de Normerweg en de Koningsweg (het gedeelte van deze weg W van huisnummer 124 en N van de Rijksstraatweg (de N99)) en rond het kruispunt van de Koningsweg met de weg Molenakker. De buurtschap ligt in de Z nabijheid van de Waddenzee, W van het dorp Hippolytushoef, NO van het dorp Westerland, ONO van het dorp Van Ewijcksluis, WZW van de dorpen Oosterland en Den Oever en NNW van het dorp Slootdorp.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap De Normer (dan: De Noormer) 5 huizen met 25 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 25 huizen en een handvol bedrijfsgebouwen, met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen