Kerkhof

Plaats
Buurtschap
Heeze-Leende
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Kerkhof

Terug naar boven

Status

- Kerkhof is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Heeze-Leende. T/m 1996 gemeente Heeze.

- De buurtschap Kerkhof valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Heeze.

- De buurtschap Kerkhof heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kerkhof ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Holeweg, Buldersweg en Leenderweg (deze laatste weg het gedeelte tussen de kruispunten met de Buldersweg en de weg Ven). De buurtschap ligt Z van de dorpen Heeze en Geldrop, NNO van het dorp Leende, NW van het dorp Sterksel, ONO van het dorp Valkenswaard en ZO van de stad Eindhoven.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Kerkhof 11 huizen met 60 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 50 huizen met ca. 125 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - "Ekkerzicht is een kleinschalige zorgboerderij, rustig gelegen in het unieke oude buurtschapje Kerkhof, even buiten het mooie dorpje Heeze, op een gebied van 3,5 ha. Ekkerzicht is een plek waar werkzaamheden en activiteiten gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van het welzijn en welbevinden van de gast. Wij willen mensen met een beperking laten deelnemen aan en genieten van het mooie buitenleven, van een warm milieu, waar mensen zichzelf kunnen zijn en ervaren hoe waardevol elk mens is. Een omgeving waar aandacht is voor de persoon, waar rust, ruimte en regelmaat is. We gaan uit van de wensen, mogelijkheden en kwaliteiten van de gast. De werkzaamheden en activiteiten bieden de mogelijkheid tot het structureren van de tijd (o.a. het herkennen van dagdelen, dagen, seizoenen), het stabiliseren of ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden. Voor volwassenen zowel als kinderen met een beperking, stoornis of probleem is er op onze zorgboerderij een plaatsje. Voor wie houdt van het buitenleven, bezig zijn met dieren en planten is het hier prettig verblijven. De rust en ruimte, de afwisseling tussen spelen en werken, brengt harmonie. Elke gast kan in eigen tempo, alleen of met anderen samen bezig zijn. Naast dagbesteding van maandag t/m vrijdag is er naschoolse opvang mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdagmiddag. Tijdens vakanties en vrije dagen is er extra opvangmogelijkheid voor kinderen. Ook logeeropvang. De kinderen kunnen ook leren paardrijden. De maximale groepsgrootte is 10 personen."

Reactie toevoegen