Middelsluis

Plaats
Buurtschap
Hoeksche Waard
Hoeksche Waard
Zuid-Holland

Middelsluis

Terug naar boven

Status

- Middelsluis is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de streek en gemeente Hoeksche Waard. T/m 1983 gemeente Numansdorp, in 1984 over naar gemeente Cromstrijen, in 2019 over naar gemeente Hoeksche Waard.

- De buurtschap Middelsluis valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Numansdorp.

- De buurtschap Middelsluis heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Middelsluis ligt rond de wegen Rijksstraatweg (het gedeelte van deze weg Z van de rotonde bij de wegen Energieweg en Provincialeweg (de N487)), Schoolweg, Zijlstraweg, Aart Reedijkweg, Middelsluissedijk OZ (Oostzijde) (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de Korte Weg (niet de Korteweg, elders en veel W in het dorpsgebied)), Parallelweg, Burgemeester De Zeeuwstraat (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de wegen Middelsluissedijk OZ, Middelsluissedijk WZ (Westzijde) en Rijksstraatweg, N van de huisnummers 144 en 195) en Middelsluissedijk WZ. De buurtschap ligt direct N van het dorp Numansdorp, Z van het dorp Klaaswaal, O van de A29 en het dorp Zuid-Beijerland, ZW van de dorpen Westmaas en Mijnsheerenland en W van het dorp Strijen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Middelsluis 95 huizen met 773 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 350 huizen met ca. 900 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Middelsluis heeft 1 rijksmonument.

Reactie toevoegen