Vreewijk

Plaats
Buurtschap
Deurne
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Vreewijk

Terug naar boven

Status

- Vreewijk is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Deurne. T/m 1925 gemeente Deurne en Liessel.

- De buurtschap Vreewijk valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Deurne.

- De buurtschap Vreewijk heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Vreewijk ligt rond wegen Liesselseweg (het gedeelte Z van de bebouwde kom van het dorp Deurne), Sint Jozefstraat, Theo van Doesburgstraat (de twee hiervoor genoemde wegen de gedeelten gelegen O van de weg Oude Stappad), Oude Stappad (O zijde), Oude Vreewijkseweg (O zijde), Vestingweg, Hoevenseweg, Meester de Jonghlaan en Zonnewende (het gedeelte bij het kruispunt met de Liesselseweg). De buurtschap ligt Z van het dorp Deurne, ZW van het dorp Zeilberg, O van het dorp Vlierden, NO van de dorpen Asten en Ommel en NW van het dorp Liessel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Vreewijk (dan: Vrekweijk) 53 huizen met 298 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap nog altijd (of wederom) ca. 55 huizen, met ca. 140 inwoners.

Reactie toevoegen