Wolfsbosch

Plaats
Buurtschap
Gemert-Bakel
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Wolfsbosch

Terug naar boven

Status

- Wolfsbosch is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Gemert-Bakel. T/m 1996 gemeente Gemert.

- De buurtschap Wolfsbosch valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Gemert.

- De buurtschap Wolfsbosch heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Wolfsbosch ligt rond de wegen Wolfsbosscheweg, Scheiweg, Industrieweg, Energieweg, Rooije-Aschweg, Oost-Om (de N272), Mark, Veldweg, Sparrenweg, Leije, Roer, Rooije-Hoefsedijk, Reijseweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de Haardseweg), Leemskuilenweg (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de Rooije-Hoefsedijk), Den Hoek (N zijde en de NW tak van deze weg) en Diepertseweg (W zijde). De buurtschap is gedeeltelijk bedrijventerrein. De buurtschap ligt direct NO van het dorp Gemert, Z van het dorp Handel en de buurtschap Huize Padua, WZW van het dorp Elsendorp, NNO van het dorp De Mortel en NW van het dorp De Rips.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Wolfsbosch 15 huizen met 75 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 85 huizen en ca. 65 bedrijfsgebouwen, met ca. 215 inwoners.

Reactie toevoegen