Broekhorn

Plaats
Buurtschap
Heerhugowaard
Regio Alkmaar West-Friesland
Noord-Holland

Broekhorn

Terug naar boven

Status

- Broekhorn is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de Regio Alkmaar, en in de streek West-Friesland, gemeente Heerhugowaard.

- De buurtschap Broekhorn valt, ook voor de postadressen, onder de stad Heerhugowaard.

- De buurtschap Broekhorn heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De van oorsprong grotere buurtschap Broekhorn is goeddeels getransformeerd tot nieuwbouw(gebied) in verschillende stadia van uitvoering: een nieuwbouwwijk (gereed of in aanbouw), een industriegebied (gereed of in aanleg), een nieuwe jachthaven, opgespoten land en al bouwrijpe kavels (de stand van zaken in zomer 2016). Van de oorspronkelijke bebouwing resteert derhalve niet zoveel. Restanten ervan zijn er nog rond de N delen van de weg Westdijk (voornamelijk daar, met ook nog wat van de oorspronkelijke bebouwing geheel aan het andere uiteinde van deze weg, bij het daar liggende gedeelte van de Westerweg, een stuk ZW van het andere, N gedeelte van de buurtschap, met ook aan de tussenliggende Westerweg (de N242) nog iets van de oorspronkelijke bebouwing), en nog enkele oorspronkelijke panden aan het gedeelte van de Stationsweg tussen station Heerhugowaard en de weg Westdijk. De buurtschap ligt direct N van de stad Heerhugowaard, N van de spoorweg en O van en aan de O oever van het Kanaal Alkmaar (Omval) - Kolhorn, en ZO van het dorp Broek op Langedijk en NO van het dorp Sint Pancras.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Broekhorn omvat ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen