Geeneind

Plaats
Buurtschap
Helmond
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Geeneind

Terug naar boven

Status

- Geeneind is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Helmond. T/m 1967 gemeente Stiphout.

- De buurtschap Geeneind valt onder het 'dorp in de stad' Stiphout, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Helmond.

- De buurtschap Geeneind heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Geeneind ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Schutterslaan (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de Geeneindse Kerkweg; N zijde), Geeneindse Kerkweg, Oude Torenstraat (het gedeelte van deze straat ZW van het kruispunt met de weg Duivelsput), Tivoli, Hofstad, Lieshoutseweg (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de Oude Torenstraat en de Kruisschotseweg), Eggenweg, Hoge Akkerweg, Duivelsput en Kruisschotseweg (het gedeelte van deze weg ZO van het kruispunt met de Eggenweg). De buurtschap ligt grotendeels binnen de bebouwde kom van de stad Helmond, kern Stiphout, maar ligt er zodanig van geïsoleerd, dat lijkt te rechtvaardigen, Geeneind als een op zichzelf staande buurtschap op te vatten. De buurtschap ligt direct NW van het dorp Stiphout, NW van de stad Helmond, ZW van de dorpen Aarle-Rixtel en 'Beek en Donk', ZZO van het dorp Lieshout en O van het dorp Gerwen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Geeneind 12 huizen met 72 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 100 huizen met ca. 250 inwoners.

Reactie toevoegen