Groenewoud (Spoordonk)

Plaats
Buurtschap
Oirschot
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Groenewoud (Spoordonk)

Terug naar boven

Status

- Groenewoud is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Oirschot.

- De buurtschap Groenewoud valt grotendeels onder het dorp Spoordonk, deels onder het dorp Oirschot. Het deel van de buurtschap dat onder Oirschot valt, valt ook voor de postadressen onder dat dorp, maar het deel dat onder Spoordonk valt, valt, net als Spoordonk zelf, voor de postadressen ook onder Oirschot, omdat Spoordonk in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek.

- De buurtschap Groenewoud heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Groenewoud ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Hakkelaren, Proosbroekweg, Reijzings, Mgr van de Venstraat, Hekdam en Kanaaldijk-Noord (het gedeelte van deze weg O van de rivier de (Grote) Beerze). De buurtschap ligt Z van de A58 en het dorp Spoordonk, O van de rivier de (Grote) Beerze, N van het Wilhelminakanaal, W van het dorp Oirschot, ONO van het dorp Haghorst, O van het dorp Biest-Houtakker, NO van het dorp Middelbeers, NNO van het dorp Oostelbeers en ZO van het dorp Moergestel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Groenewoud omvat ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen