Hingen

Plaats
Buurtschap
Echt-Susteren
Midden-Limburg
Limburg

Hingen

Terug naar boven

Status

- Hingen is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Echt-Susteren. T/m 2002 gemeente Echt.

- Hoewel Hingen tegenwoordig in de bebouwde kom van Echt ligt, wordt het als buurt van het dorp Pey beschouwd (dat formeel eveneens binnen de bebouwde kom van Echt ligt). De buurtschap heeft witte plaatsnaamborden, deels onder blauwe borden (komborden) Echt.

Terug naar boven

Naam

Alternatieve spelling
Op de plaatsnaamborden staat de plaatsnaam zonder voorzetsel. Lokaal spreekt men van 't Hingen (zo heet bijv. ook het lokale café).

In het Limburgs
't Hènge.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hingen ligt N van Pey, O van de provincialeweg N295.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de buurtschap Hingen 40 huizen met 204 inwoners. Tegenwoordig heeft de buurtschap ca. 250 huizen met ca. 600 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- In opdracht van de gemeente Echt-Susteren heeft aannemer Mouwrik Waardenburg in 2019 wegwerkzaamheden uitgevoerd aan de Echterstraat – Sint Joosterweg en een deel van de Hoogveldsweg in Hingen. De werkzaamheden bestonden in hoofdzaak uit het aanbrengen van een nieuwe asfalt deklaag en nieuwe markering. Verder zijn er verkeerstechnische aanpassingen uitgevoerd en is de Echterstraat t/m Sint Joosterweg 31d afgewaardeerd naar een 30km/u zone. De kruispunten zijn gelijkwaardig ingericht met een duidelijk accent op de kruisingsvlakken (rode kleur). Het overige weggedeelte Sint Joosterweg tot aan de kern Sint Joost is voorzien van brede fietsstroken (rode kleur), waardoor de weg visueel smaller is geworden.

Terug naar boven

Landschap, natuur en recreatie

- Oostelijk van Hingen liggen uitgestrekte bos- en heidegebieden, met een unieke poel; het Kranenbroek. (wat is er zo bijzonder aan die poel?, red.)

- Speeltuin Hingen.

Terug naar boven

Links

- Nieuws: - Het Pepinus Blaedje is het lokale weekblad voor de Echter kernen Pey, Slek, Schilberg en Hingen (wat men gezamenlijk ook wel Groot Pey noemt).

- Buurtvereniging: - Buurtvereniging St. Antonius-put.

- Muziek: - Schutterij en Fluit- en Trommelkorps Wilhelmina.

- Sport: - Voetbalvereniging F.C. Hingen.

Reactie toevoegen