Keuningswijk

Plaats
Buurtschap
Westerkwartier
Westerkwartier
Groningen

Keuningswijk

Terug naar boven

Status

- Keuningswijk is een buurtschap in de provincie Groningen, in de streek en de gemeente Westerkwartier. T/m 2018 gemeente Marum.

- De buurtschap Keuningswijk valt, ook voor de postadressen, onder het dorp De Wilp.

- De buurtschap Keuningswijk heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
De plaatsnaam wordt voor het eerst rond ca. 1925 op kaarten vermeld.

Naamsverklaring
Betekent wijk 'voor turfafvoer gegraven zijkanaal' en de familienaam Keuning. Volgens de volkstelling van 1947 waren te Marum zes naamdragers geregistreerd.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Keuningswijk ligt rond de Keuningsweg. De buurtschap ligt W, Z en ZZO van het meertje het Ronde Meer en O en ZO van het dorp De Wilp, Z van het dorp Marum, ZW van het dorp Jonkersvaart, W en ZW van het dorp Zevenhuizen, NW van het dorp Haulerwijk en NO van de dorpen Bakkeveen en Siegerswoude.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Keuningswijk omvat ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - "Ben je op zoek naar een fijne plek voor veilig wonen, dagbesteding of logeren dan ben je bij de KeuningsHof in buurtschap Keuningswijk aan het juiste adres. Ons team staat graag voor je klaar! Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken om een kijkje te komen nemen op de boerderij en de mogelijkheden te bespreken. Wij bieden op een prachtige locatie professionele zorg en begeleiding. De KeuningsHof, omgeven door maisvelden en weilanden, ligt midden in het coulisselandschap van het mooie Westerkwartier. De combinatie van een veehouderij, land- en tuinwerkzaamheden, kleinvee, paarden en tal van creatieve, sport- en spelactiviteiten zorgen voor een heerlijke uitdagende plek. Op het terrein van de KeuningsHof bevindt zich ook een eeuwenoude dobbe waar in gevaren en gevist kan worden. Wij zijn er voor mensen met verschillende achtergronden en problematiek, om vanuit een christelijk therapeutische en gestructureerde omgeving, passende zorg en begeleiding te ontvangen. De combinatie van zorg en boerderijleven dragen bij tot een verrijkende levenservaring en ontwikkeling."

Reactie toevoegen