Oudedijk (Drieborg)

Plaats
Buurtschap
Oldambt
Groningen

Korstverloren..jpg

Buurtschap Oudedijk bij Drieborg

Buurtschap Oudedijk bij Drieborg

Korstverloren.jpg

Het landschap in buurtschap Oudedijk bij Drieborg in september na de oogst

Het landschap in buurtschap Oudedijk bij Drieborg in september na de oogst

Oudedijk (Drieborg)

Terug naar boven

Status

- Oudedijk is een buurtschap in de provincie Groningen, gemeente Oldambt. T/m 1967 gemeente Beerta. In 1968 door middel van een grenscorrectie deels over naar gemeente Finsterwolde, het andere en grootste deel blijft dan in de gemeente Beerta; in 1990 in zijn geheel over naar gemeente Reiderland, in 2010 over naar gemeente Oldambt.

- De buurtschap Oudedijk valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Drieborg, deels onder het dorp Finsterwolde.

- De buurtschap Oudedijk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Oudedijk ligt rond de gelijknamige weg, voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Drieborg. De buurtschap ligt direct NW van het dorp Drieborg, N van het dorp Nieuw Beerta, NO van de dorpen Finsterwolde en Beerta en Z van het water de Dollard.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Oudedijk 39 huizen en 304 inwoners onder de gem. Beerta (kern Drieborg) en 4 huizen met 29 inwoners onder de gem. Finsterwolde. Wellicht betrof dat laatste de panden aan de weg die nu Kostverloren heet (in de gelijknamige buurtschap die in 1840 nog niet bestond) en destijds wellicht ook nog Oudedijk heette. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Reactie toevoegen