Raam

Plaats
Buurtschap
Haaren
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Raam

Terug naar boven

Status

- Raam is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Haaren. Helvoirts deel: t/m 1995 gemeente Helvoirt.

- De buurtschap Raam valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Haaren, deels onder het dorp Helvoirt.

- De buurtschap Raam heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kunnen de straatnamen Hoge Raam en Lage Raam je daar wel een vermoeden van geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Raam ligt rond de wegen Hoge Raam, Oude Baan (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de Kantstraat), Kantstraat (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de wegen Oude Baan en Helvoirtseweg), Helvoirtseweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de Kantstraat), Vogelenzang, Nieuwe Erven, Mgr Zwijsenstraat, Lage Raam, Rijksweg (de N65 + parallelweg; het gedeelte van deze weg tussen de Mgr Zwijsenstraat en de weg Hoge Raam), Raamse Akkers, Heideweg, Gezelstraat en Koolhofweg. De buurtschap ligt rond het water de Raamse Loop en direct N en direct NW van het dorp Haaren, Z van het dorp Helvoirt, OZO van het dorp Biezenmortel, W van het dorp Esch en NNO van het dorp Oisterwijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Raam 4 huizen met 26 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 90 huizen met ca. 225 inwoners.

Reactie toevoegen