't Hof

Plaats
Buurtschap
Laarbeek
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

't Hof

Terug naar boven

Status

- 't Hof is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Laarbeek. T/m 1996 gemeente Lieshout.

- Buurtschap 't Hof valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Lieshout.

- Buurtschap 't Hof heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap 't Hof ligt rond de gelijknamige weg, aan het Wilhelminakanaal en rond de wegen Tweede Hofstraat, Hoofakker (de N615; het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de wegen Deense Hoek en 't Hof), Provinciale weg (ook de N615; het gedeelte van deze weg Z en ZO van het Wilhelminakanaal), Lange Dreven, Rooiven, Stiphoutseweg, Heicamp, Aarleseweg, 't Brierke en Kievitlaan (N zijde). De buurtschap ligt Z van het dorp Lieshout, W van het dorp Aarle-Rixtel, NNW van het dorp Stiphout, NW van de stad Helmond, NO van de dorpen Gerwen en Nuenen, ONO van het dorp Nederwetten en OZO van de dorpen Breugel en Son.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap 't Hof (dan: Het Hof) 6 huizen met 44 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen