Berkt (Oerle)

Plaats
Buurtschap
Veldhoven
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Berkt (Oerle)

Terug naar boven

Status

- Berkt is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Veldhoven. T/m 30-4-1921 grotendeels gemeente Oerle (per 1-5-1921 over naar gemeente Veldhoven), deels gemeente Veldhoven.

- De buurtschap Berkt valt grotendeels onder het dorp Oerle, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen zowel Oerle als het Oerse deel van de buurtschap voor de postadressen 'in' Veldhoven. Twee huizen aan de weg Berkt vallen onder het dorp Veldhoven, ook voor de postadressen.

- De buurtschap Berkt heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Berkt ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Vilderstraat en Heikantsebaan (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de wegen Heieindweg en Vilderstraat en rond het kruispunt met de weg Berkt). De buurtschap ligt direct N van het dorp Oerle, direct W van het dorp Veldhoven, W van de stad Eindhoven, Z van Eindhoven Airport, ZO van het dorp Wintelre, ONO van het dorp Vessem en NO van het dorp Knegsel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Berkt 12 huizen met 88 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen