Bosserstraat

Plaats
Buurtschap
Nederweert
Midden-Limburg
Limburg

Bosserstraat

Terug naar boven

Status

- Bosserstraat is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Nederweert.

- De buurtschap valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Nederweert.

- De buurtschap Bosserstraat heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Rijksweg Noord (de N266; in Z richting, het gedeelte tot de bebouwde kom van het dorp Nederweert), Suffolkstraat, Klompensteeg, Peelsteeg (het gedeelte tussen Bloemerstraat en Winnerstraat), Hoebensstraat (het gedeelte tussen Bloemerstraat en Bosserstraat), Bloemerstraat, Gerrisstraat, Dertiensedijk (het gedeelte tussen Bloemerstraat en de weg Wetering; Z zijde) en Wetering. De buurtschap ligt direct N van het dorp Nederweert.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Bosserstraat 34 huizen met 186 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 140 huizen met ca. 350 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Buurtvereniging: - Buurtvereniging Bosserstraat.

- Zorg: - Zorgboerderij Bosserhof (Bosserstraat 21a) voorziet in een behoefte aan dagbesteding voor ouderen met een zorgvraag, die om verschillende redenen hiervoor in aanmerking komen. De Bosserhof voorziet nog in nostalgische behoeftes waar mensen enorm van genieten, zoals o.a. het telen van gewassen, die vervolgens in eigen keuken weer worden gebruikt.

Reactie toevoegen