Collendoornerveen

Plaats
Buurtschap
Hardenberg
Salland
Overijssel

Collendoornerveen

Terug naar boven

Status

- Collendoornerveen is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Hardenberg. T/m 30-6-1818 gemeente Hardenberg. Per 1-7-1818 over naar gemeente Ambt Hardenberg, per 1-5-1941 over naar gemeente Hardenberg.

- De buurtschap Collendoornerveen valt voor de postadressen onder de buurtschap Collendoorn. Dit is een formele woonplaats, met een eigen postcode en postale plaatsnaam in het postcodeboek. In de praktijk valt de buurtschap onder de stad Hardenberg.

- De buurtschap Collendoornerveen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Collendoornerveen ligt rond de Venneweg (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de Luggersweg). De buurtschap ligt NW van de stad Hardenberg, ZZO van het dorp Lutten, ZW van het dorp Slagharen, NNO van het dorp Rheeze, NO van het dorp Rheezerveen en WZW van de stad Gramsbergen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Collendoornerveen 20 huizen met 176 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

- In Collendoorn en Collendoornerveen vinden we deze 25 oude 'huisplaatsen' op de eerste kadastrale kaart van 1832.

Reactie toevoegen