Grootven

Plaats
Buurtschap
Schagen
West-Friesland
Noord-Holland

Grootven

Terug naar boven

Status

- Grootven is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Schagen. T/m 1989 gemeente Sint Maarten, in 1990 over naar gemeente Harenkarspel, in 2013 over naar gemeente Schagen.

- De buurtschap Grootven valt onder het dorp Eenigenburg, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Sint Maarten.

- De buurtschap Grootven heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Grootven ligt rond het (N) einde van de Grootvenweg (met het adres Breelandsweg 17) en rond de weg Westfriese Zeedijk, iets NW hiervan. De buurtschap ligt N van het dorp Eenigenburg, NO van het dorp Burgerbrug, Z van het dorp Sint Maartensbrug, ZZW van het dorp Sint Maarten, ZW van het dorp Valkkoog en de stad Schagen, WNW van het dorp Dirkshorn en NW van het dorp Tuitjenhorn.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Grootven omvat enkele huizen en een enkel bedrijfsgebouw, met ca. 10 inwoners.

Reactie toevoegen