Nieuwland (Biervliet)

Plaats
Buurtschap
Terneuzen Sluis
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

Nieuwland (Biervliet)

Terug naar boven

Status

- Nieuwland is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, in grotendeels gemeente Terneuzen, deels gemeente Sluis. T/m 31-3-1970 gemeente Biervliet. Per 1-4-1970 is de O kant naar de gemeente Terneuzen gegaan, en de W kant naar de gemeente Oostburg (en in 2003 naar de gemeente Sluis). Zie voor deze bijzondere grenssituatie verder bij Ligging.

- De buurtschap Nieuwland valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Biervliet. Het grootste deel van de buurtschap valt voor de postadressen onder Biervliet, gemeente Terneuzen, een kleiner deel valt voor de postadressen onder Biervliet, gemeente Sluis (zie ook hierna onder Ligging).

Terug naar boven

Ligging

- De buurtschap Nieuwland ligt 3 km NW van Biervliet, rond de Nieuwlandseweg.

- Een topografische bijzonderheid is dat de kern Biervliet onder de gemeente Terneuzen valt, maar dat een NW, W en Z stuk buitengebied van Biervliet onder de gemeente Sluis valt. In de postadressen zijn de delen te herkennen aan eigen postcodes (respectievelijk 4521 en 4522). Ter plekke van de buurtschap Nieuwland loopt de grens tussen de gemeenten Terneuzen en Sluis (t/m 2002: gem. Oostburg) hier midden door de Nieuwlandseweg: de panden aan de oneven O kant liggen in de gemeente Terneuzen, de panden aan de even W kant liggen in de gemeente Sluis.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Nieuwland omvat een 10-tal panden op Terneuzens gebied en een 6-tal panden op Sluis' gebied. In totaal dus 16 huizen met ca. 40 inwoners.

Reactie toevoegen