Nooitgedacht

Plaats
Buurtschap
Aa en Hunze
Drenthe

Nooitgedacht DR plaatsnaambord [640x480].jpg

Nooitgedacht, buurtschapsgezicht

Nooitgedacht, buurtschapsgezicht

Nooitgedacht

Terug naar boven

Status

- Nooitgedacht is een buurtschap in de provincie Drenthe, de gemeente Aa en Hunze. T/m 1997 gemeente Rolde.

- De buurtschap Nooitgedacht heeft, zoals overigens alle buurtschappen van de voormalige gemeente Rolde, een eigen postcode (9449) en plaatsnaam in het postcodeboek en in de gemeentelijke basisregistratie (BAG), waardoor het een formele woonplaats is en formeel dus niet, zoals bij de meeste andere buurtschappen in ons land wél het geval is, onder een nabijgelegen dorp valt. In de praktijk wordt de plaats wel als buurtschap of wijk van het dorp Rolde beschouwd.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
Nooit Gedacht, 1936 Nooitgedacht.

Naamsverklaring
Oorspronkelijk een huisnaam, veel gebruikt in vooral Holland en Utrecht. Op een boerderij bij Nieuwveen staat te lezen: "Nooitgedacht maar toch verkregen, niet verdiend, 't is door Gods zegen."(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Nooitgedacht ligt direct ZO van Rolde en grenst in het N aan de N33 (Assen-Gieten e.v.).

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Nooitgedacht omvat ca. 160 huizen met ruim 400 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

De nederzetting Nooitgedacht is midden 19e eeuw ontstaan.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- Sinds 2009 is een omvangrijk nieuwbouwproject in Nooitgedacht gerealiseerd. Tegelijkertijd is daarbij de bebouwing van zorginstelling De Trans (waar ca. 200 cliënten wonen) vernieuwd.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - In deze buurtschap wonen en werken mensen die worden begeleid door Stichting De Trans. De Trans biedt zorg en diensten aan mensen met een verstandelijke beperking of een aan autisme verwante stoornis. Ongeacht hun leeftijd en ongeacht de mate van beperking. De Trans begeleidt mensen in de thuissituatie (ambulant) in Drenthe, Groningen en Overijssel. Daarnaast biedt De Trans dagbesteding en intensieve 24-uurszorg in Drenthe en Zuidoost-Groningen. In Nooitgedacht heeft De Trans woningen die volgens de modernste technieken voor het optimaal begeleiden van mensen zijn ingericht. Ook biedt De Trans hier diverse vormen van dagbesteding zoals werken in de drukkerij, de groenvoorziening, het restaurant en de houtwerkplaats. De bewoners van De Trans kunnen gebruik maken van een eigen zwembad en sporthal.

Reactie toevoegen