Noord Haffel

Plaats
Buurtschap
Texel
Kop van Noord-Holland Waddengebied
Noord-Holland

Noord Haffel

Terug naar boven

Status

- Noord Haffel is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de regio's Kop van Noord-Holland en Waddengebied, gemeente Texel.

- De buurtschap Noord Haffel valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Den Burg.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
Ca. 1630 Noordhaffelt.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Noord Haffel ligt direct Z van Den Burg en loopt ongeveer vanaf De Kamp, via De Witte Engel (beide aan de Hoornderweg) en De Leemkuil tot Ons Genoegen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Begin 17e eeuw wordt Noord Haffel als buurtschap genoemd met 10 'haardsteden'. Tegenwoordig heeft de buurtschap ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Monumentale boerderijen waaronder hoeve Noordhaffel (die mogelijk al rond 1700 bestond) aan de Pontweg 77. Nr. 79 is een rijksmonument.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Hans Witte heeft met zoon Lennart en dochter Mariska in 2015 een doorstart gemaakt met hun Schapenboerderij Texel op boerderij Noord Haffel (Pontweg 77). Voorheen waren zij met hun Schapenboerderij Rozenhout gevestigd aan de Doolhof op de Hoge Berg. Hier hebben ze meer ruimte (ook voor het parkeren van de bezoekers) en meer land 'om de deur'. Wat kun je hier als bezoeker zien en doen? O.a. lammetjes knuffelen, 25 verschillende schapenrassen te zien, schaap met 5 poten. Dagelijks worden er vele lammetjes geboren en met een beetje geluk kunt u het ook aanschouwen. Op de boerderij lopen ook kippen, konijnen, geiten, pony's, kippen, varkens, kalfjes, eekhoorntjes en poezen.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Noord Haffel, met laagsteprijsgarantie!

Reactie toevoegen