Oshaar

Plaats
Buurtschap
De Wolden
Drenthe

Oshaar

Terug naar boven

Status

- Oshaar is een buurtschap in de provincie Drenthe, gemeente De Wolden. T/m 1997 deels gemeente de Wijk, deels gemeente Ruinen.

- De buurtschap Oshaar valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Koekange (voorheen gem. de Wijk), deels onder het dorp Echten (voorheen gem. Ruinen).

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Oshaar ligt O van Koekange, rond de Oshaarseweg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de buurtschap Oshaar 15 huizen met 135 inwoners. Tegenwoordig heeft de buurtschap ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

- De oorlogstijd bij de familie Fluit op de Oshaar, door Jannie Timmer-Fluit.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Oshaar, met laagsteprijsgarantie!

Terug naar boven

Links

- Zorg: - "Zorgboerderij Refaja is gevestigd op een prachtige locatie in Drenthe, in buurtschap Oshaar bij het dorp Echten. Waar ruimte is voor iedereen die voor korte of langere tijd zorg nodig heeft. Al bijna twintig jaar zetten we ons in om een veilige plek te bieden, waar iedereen zijn of haar mogelijkheden kan ontwikkelen, waar niets moet, maar alles met groot enthousiasme wordt gedaan. Wij werken vanuit een christelijke levensvisie. Refaja wil een plek zijn waar jij tot je recht komt. Waar je het werk of de activiteiten doet waar je voldoening uit haalt. Samen zorgen we voor de dieren en het land, samen geven we vorm en kleur aan de boerderij. Op de boerderij bieden wij allerlei activiteiten. Hierdoor kun je het werk doen dat bij jouw talenten en interesses past.

Het is ons doel om iedereen voor zover dat mogelijk is een stukje verantwoordelijkheid te geven over een deel van de boerderij. Zo kun je groeien in verantwoordelijkheid en intensief bezig zijn met een stukje van het werk waar jij enthousiast voor bent. Zo voel je je betrokken bij alles wat er op de boerderij gebeurt. Op de boerderij bieden wij je allerlei activiteiten. Buiten hebben we een grote skelterbaan, voetbalveldjes, trampolines, speeltoestellen en natuurlijk al die verschillende dieren die je op de boerderij tegen komt. Binnen hebben we een aantal ruimtes waar we bakken, knutselen, zo af en toe tv kijken of gamen of gewoon lekker even hangen bij de houtkachel. Zowel dagbesteding, wonen als kamertraining behoort bij ons tot de mogelijkheden."

Reactie toevoegen